Χρώματα / Υλικά
Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στους εσωτερικούς τοίχους του σπιτιού σας λόγω υγρασίας.
Η πρόληψη και θεραπεία της υγρασίας είναι όχι μόνο αισθητικό θέμα, αλλά και θέμα υγείας.
Αντιμετώπιση μαύρων κυλίδων (μούχλας) στους τοίχους
Για να αντιμετωπίσουμε την μούχλα που δημιουργείται από τη συχνή ύπαρξη υδρατμών στους τοίχους ή τα ταβάνια ακολουθούμε την εξής διαδικασία:
1) Καθαρίζουμε τις μαυρίλες με αντιμουχλικό. Ειδάλλως, ένας απλός και εύκολος τρόπος είναι να φτιάξουμε ένα μείγμα με νερό, οξυζενέ και λεμόνι. Σε ένα δοχείο προσθέτουμε νερό, μισή κούπα χυμό λεμονιού και μια κούπα οξυζενέ. Στη συνέχια, ψεκάζουμε στην περιοχή και τρίβουμε μέχρι να δούμε ότι η μούχλα στον τοίχο εξαφανίζεται.
2) Περνάμε τα ταβάνια και τους τοίχους με χρώμα αντιμουχλικό.
3) Εάν επηρεάζεται και το ταβάνι μας, μονώνουμε την ταράτσα και τους εξωτερικούς τοίχους με θερμομονωτικό ταράτσας και θερμομονωτικό τοίχων αντίστοιχα.
4) Στη συνέχεια για να διατηρηθεί ο χώρος μας, θα πρέπει να αερίζουμε αρκετά τακτικά και σωστά (θα πρέπει να γίνεται “ρεύμα” για να ανακυκλώνεται ο αέρας) κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Αντιμετώπιση φουσκώματος του σοβά
Το φούσκωμα του σοβά γίνεται γιατί υπάρχει υγρασία στο εσωτερικό του σοβά. Ακολουθούμε την εξής διαδικασία για να πετάξουμε τα κομμάτια σοβά και να αποκτήσουμε ένα φρέσκο τοίχο:
1) Κοιτάμε για τυχόν διαρροή στα υδραυλικά.
2) Περνάμε τους αρμούς των πλακιδίων με αδιαβροχοποιητικό.
3) Περνάμε τον εξωτερικό τοίχο με μονωτικό χρώμα
4) Τρίβουμε το φούσκωμα απομακρύνοντας το προηγούμενο χρώμα όπου είναι δυνατόν και περνάμε το σοβά με ειδικό αστάρι για την κρυσταλλοποίηση της υγρασίας.
5) Στοκάρουμε με ακρυλικό στόκο, ασταρώνουμε και βάφουμε την επιφάνεια.